Didim Tour
+48 514270929
Pomoc online WhatsApp
info@didimtour.pl
W przypadku pytań i rezerwacji

10 Yunan Adasına Kapıda Vize Uygulaması Hakkında Her Şey

Kapı vizesine nasıl başvurulur

Kapı vizesi nedir? 2024’de uygulanıyor mu? Kapı vizesi, özellikle yaz aylarında sıkça seyahat edilen Yunan Adaları’na ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla yapılan bir uygulamadır. Covid nedeniyle ara verilen bu uygulama, 2024 Nisan ayı itibariyle yeniden başlamıştır. Türk vatandaşları kapı vizesi alarak yakındaki 10 Yunan Adası’na seyahat edebilmektedir.

Temel düzeyde evraklar Didim Tour tarafından seyahat edilecek ada gümrüğüne iletilir ve vize başvurunuz başlatılır. Başvuru sahibi seyahat edeceği gün ada gümrük kapısına ulaştığında, vizesi onaylanırsa pasaportuna basılır.

Kapı vizesi hangi adalarda geçerli? 1 Nisan 2024 itibariyle Samos, Kos, Rodos, Midilli, Sakız adalarına kapı vizesi başvurusu yaparak seyahat edebilirsiniz. 1 Haziran 2024 itibariyle Meis, Leros, Kalymnos, Limni, Symi adalarında da kapı vizesi uygulaması başlayacaktır.

Kapı vizesine nasıl başvurulur? Kapı vizesi başvurusu online olarak başlatılabilmektedir. Kapı vizesi başvuru sistemini doldurarak başvurunuzu başlatabilirsiniz. Başvurunuzu başlattığınızda, kapı vizesi danışmanları seyahat edeceğiniz adaya özel gerekli evrakları ve dikkat edilmesi gereken detayları tüm incelikleriyle size mail ile aktaracaktır.

2024’de kapı vizesi başvuru prosedürleri değişmiştir ve seyahat edilecek adaya göre değişiklik göstermektedir. Samos, Rodos ve Kos adalarında 2 aşamalı süreçten oluşmaktadır. İlk aşama tarama ve online ön onay sürecidir. Seyahatten 10 gün önce tamamlanması gereken bu işlem sonrasında, ön onay gelen başvuru sahipleri evraklarını limana kargolaması gerekmektedir. Kargoların seyahatten 7 gün önce limana ulaşmış olması gerekmektedir. Midilli ve Sakız Adası için online ön onay sürecine gerek olmamaktadır. Mailde sizden talep edilen evrakların ve başvuru formunun seyahatten 7 gün önce limana ulaşmış olması gerekmektedir.

Kapı vizesine başvurmadan önce otel ve feribot biletimi almalı mıyım? Kapı vizesi süreçlerinin daha rahat ilerlemesi için, kapı vizesi başvurusu yapmadan önce feribot bileti ve otel rezervasyonu yapılmamasını önermekteyiz. Kapı vizesi başvuru sistemini doldurarak başvurunuzu başlattıktan sonra kapı vizesi danışmanlarımızdan detaylı bir email alacaksınız. Burada feribot ve otel seçiminizle ilgili nasıl daha rahat ilerleyebileceğinizi detaylarıyla yer alacaktır. Rezervasyonlarınızı buna uygun yapmanız başvuru sürecini kolaylaştıracaktır.

Kapı vizesi ile kaç günlük seyahat edilebiliyor? Yunan Adalarına 2024 itibariyle yeniden uygulanmaya başlayan kapı vizesi ile ister günübirlik ister 6 gece 7 güne kadar konaklamalı olarak seyahat edebilirsiniz. Günübirlik başvurularda gidiş-dönüş feribot bileti yeterliyken, konaklamalı taleplerde satın alınmış otel konfirmesinin sunulması gerekmektedir.

Kapı vizesi maksimum 6 gece 7 güne kadar başvuruda talep edilen süre kadar, otel konfirmesine uygun tarihlerle verilmektedir, adada konaklama süresinin daha sonradan arttırılması mümkün değildir.

Kapı vizesi ile adalar arasında seyahat edebilir miyim? Kapı vizesi sadece başvuru yapılan ada için, başvurulan süre kadar geçerlidir. Farklı adalara, kapı vizesinin geçerli olduğu ada olsa dahi geçiş yapılması yasaktır.

Kapı vizesi hangi tarihler arası geçerli? Kapı vizesi eskiden sadece yaz döneminde geçerli olmaktaydı. 2024 itibariyle uygulanmaya başlayan kapı vizesi prosedürleri ile kapı vizesi ile yakındaki Yunan Adaları’na tüm yıl boyunca seyahat edilebilmektedir.

Yunanistan Kapı Vizesine Kaç Gün Önceden Başvurmak Gereklidir? Kapı vizesi sınırda alınabilir mi? Kapı vizesi başvurusu seyahat gününde yapılabilen bir başvuru değildir. Bu konu, kapı vizesi başvurusu için en kritik konudur. Başvuru sahipleri tarafından kapıda vizeye seyahat gününde başvurulabileceğine dair hatalı bir algı oluşabilmektedir. Bu şekilde seyahat etmek isteyen kişiler, feribot işletmeleri tarafından vizesi olmadığı için gemiye kabul edilmemektedir.

Seyahat edeceğiniz adaya ve seyahat tarihine göre değişmekle beraber en az 15 gün öncesinde vize başvuru formu kullanılarak başvurunun gerçekleştirilmesi önerilmektedir. Başvuru sonrasında evrakların seyahatten 7 gün önce liman ofisine ulaştırılmış olmasını önermekteyiz.

Dikkat! Kapı vizesi başvurularında günlük kota uyarısı 2024’de kapı vizesi için her adanın gümrüğünde günlük kota uygulanmaktadır. Başvuru bilgileri ilk bildirilen evraklara öncelik verilmektedir. Günlük kota uygulanması ilgili gümrük tarafından belirlenmektedir ve haber verilmeksizin değiştirilebilir.

Kapı vizesi başvuru sisteminde başvurunuzu başlattıktan sonra seyahat tarihini için isminize kapıda mevcut kontenjanlar içerisinden kontenjan Didim Tour tarafından tutular.

Kapı vizesinden hangi ülke vatandaşları yararlanabilir? Kapı vizesi başvurusundan sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları yararlanabilir.

Yunan Adaları’na günübirlik vize gerekiyor mu? Yunan Adaları’na günübirlik seyahatlerde geçerli Schengen vizesi veya kapı vizesi gerekmektedir. Seyahat günübirlik veya konaklamalı olsun farketmeksizin vize gerekmektedir. Yunan Adaları’na sadece yeşil pasaport sahibi yolcular vizesiz olarak seyahat edebilmektedir.

Kapı vizesi için ne gerekli? Kapı vizesi gerekli evraklar ve başvuru formu nasıl doldurulur? Kapı vizesi evrak listesi temel olarak aşağıdaki gibidir. Ancak her adanın gümrük kapısı kendine özel farklı detaylar talep etmektedir ve her adanın gümrüğünde ilgili evrak için özel detaylara dikkat edilmektedir.

Başvurunuzu başlattığınızda kapı vizesi danışmanları seyahat edeceğiniz adaya özel gerekli evrakları ve dikkat edilmesi gereken detayları tüm incelikleriyle size mail ile aktaracaktır.

2024 kapı vizesi başvurularında gereken evraklar:

  • Kapı vizesi başvuru formu
  • Biometrik fotoğraf
  • Pasaportun resimli sayfasının ve varsa eski vizelerin fotokopisi
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Konaklamalı seyahatlerde satın alınmış otel konfirmesi
  • Banka hesap dökümü bazı adalar tarafından istenmektedir. Seyahat danışmanınız bu konuda sizleri bilgilendirecektir.
  • Seyahat sağlık sigortası bazı adalar tarafından istenmektedir. Seyahat danışmanınız bu konuda sizleri bilgilendirecektir.
  • Bazı adalar evrakları İngilizce isteyebilmektedir.

Ön bilgilendirmesi olması açısından gereken temel evraklar paylaşılmıştır. Başvuru için mail ile iletilecek detaylı evrak bilgilendirmesi geçerlidir.

Kapı vizesi başvuru formunun doğru doldurulması çok önemlidir. Başvuru formunun doğru doldurulması ve gerekli uyarılarla ilgili bilgilendirme, başvuru sistemindeki işlem sonrasında size ulaşan mailde detaylarıyla yer almaktadır.

Kapı vizesi başvurusunda otel rezervasyonu nasıl yapılmalıdır? Kapı vizesi ile seyahat edecek yolcular için seyahat tarihlerini kapsayan, %100’ü ödenmiş ve iptal edilemez otel konfirmesi istenmektedir. Konaklanacak yerin mutlaka otel kategorisinde yer alması önerilmektedir. Ev vb. konaklama birimleri kapı vizesi başvurularında kabul edilmeyebilmektedir ve/veya red riskini arttırmaktadır. Online rezervasyon portallarından otel rezervasyonu yapan misafirlerimizin oteli arayarak üzerinde tüm yolcuların adının bulunduğu, kaşe imzalı otel konfirmesi temin etmesi gerekmektedir.

Dileyen misafirlerimiz vize danışmanlarından otel desteği talep edebilirler. Didim Tour üzerinden yapılan başvurularda otel konfirmeleri firmamız tarafından temin edilmektedir.

Kapı vizesi başvurularında dikkat edilmesi gerekenler Yunan Adaları’na 2024’de kapı vizesi ile seyahat etmek isteyen yolcuların başvurularında aşağıdaki konulara dikkat etmesi çok önemlidir:

  • Her ada için ayrı kapı vizesi başvurusu yapılması gerekmektedir.
  • Kapı vizesi için her yıl maksimum 90 günü tamamlayana kadar başvuru yapılabilir ve seyahat edilebilir.
  • Pasaportunuzun en az iki sayfasının boş olması gerekmektedir.
  • Otel konfirmesi ödenmiş ve kaşe, imzalı olmalıdır.
  • Pasaportun seyahat tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli olması gerekmektedir.
  • Pasaportta KKTC giriş-çıkış damgası bulunması durumunda başvuru reddedilmektedir.
  • Son 1 yıl içerisinde herhangi bir Schengen ülkesinden reddi bulunan yolcular, eğer red sonrası bir Schengen ülkesinden vize almış ise başvurularını gerçekleştirebilirler. Son başvurusu red olan yolcuların kapı vizesine başvurması önerilmemektedir.

Kapı Vizesi ile Schengen Vizesi’nin Farkı Nedir? Yunanistan Kapı vizesi sadece 2024 kapı vizesi kapsamında geçerli olan adalara seyahatlerde alınabilir. Başka ada ve ülkelere bu vize ile seyahat yapılamamaktadır. Schengen vizesi ise verilen vize geçerlilik tarihleri içerisinde tüm Schengen ülkelerine seyahat edebilmenizi sağlar. Kapı vizesi tek giriş olarak verilmektedir. Schengen vizesi konsolosluğun uygun gördüğü süre kapsamında verilir. Schengen vizesi multiple (çok girişli) ise vize başlangıç ve bitiş tarihleri arasında dilediğinizce (maksimum 90 gün sınırını aşmadan) istediğiniz kadar Schengen sınırlarından çıkıp tekrar girme hakkına sahip olarak seyahat edebilirsiniz.

Top of Form

Bottom of Form

 

Zarezerwuj swoje miejsce teraz

Zarezerwuj wyjątkowy Kapı vizesine nasıl başvurulur już teraz.

Blog

Blog


Blog